Notre Dame-organist in Bachfestival Dordrecht

Notre Dame-organist Olivier Latry, misschien wel de beroemdste organist ter wereld, is één van de hoofdgasten van de editie-2022 van het Bachfestival Dordrecht. Op donderdagochtend 23 juni verzorgt Latry een masterclass in de Grote Kerk en om 17 uur gaat hij met Co de Kloet, Jacques van der Aart en Jaap Jan Steensma in gesprek over het onderwerp ‘Orgels door de eeuwen heen’. Op vrijdagavond 24 juni volgt een orgelconcert in de Grote Kerk. Scroll naar beneden voor het programma!

Het gesprek op donderdagmiddag en de concert-inleiding op vrijdagavond vinden plaats in het festivalhart van het Bachfestival, Bluebirds in the Backyard (Wijnstraat 153, op 700 meter afstand van de kerk).

Olivier Latry

Orgelcultuur in Dordrecht

Het Bachfestival Dordrecht ruimt altijd een mooie plaats in voor orgelprogrammering, vooral rondom het zogenoemde ‘Bach-orgel’ in de Grote Kerk. Het instrument werd in 2007 gebouwd door de Verschueren Orgelbouw B.V., onder advies van Peter van Dijk.

Het Bach-orgel (Verschueren 2007). Foto: Tjalling Roosjen

In 2022 vond in Dordrecht de première plaats van een nieuw werk van Componist des Vaderlands Martin Fondse, stadsorganist Cor Ardesch concerteerde er, evenals Evan Bogerd. Op woensdag 22 juni vindt er een orgelconcours plaats, georganiseerd in samenwerking met het Internationaal Orgelfestival Haarlem.

Zie voor de volledige orgelprogrammering de website van het Bachfestival Dordrecht.

 

Aankondiging gesprek Olivier Latry, Jacques van der Aart en Jaap Jan Steensma

 

Programma orgelconcert Olivier Latry, 24 juni 2022