,

Opening Nationale Orgeldag

Het startschot voor de Nationale Orgeldag (Monumentendag, zaterdag 12 september) zal dit jaar worden gegeven in de St. Joriskerk in Amersfoort. Peter van Dijk en Jaap Jan Steensma (orgeladvies.nl) geven hierbij een korte presentatie onder de titel ‘Orgelbouw; een kunstambacht’. De titel sluit aan bij het thema van de Monumentendag (Kunst en ambacht). Omdat er bij de opening ieder jaar een andere provincie in het zonnetje staat, ligt het inhoudelijke accent dit jaar op de orgelbouw in de provincie Utrecht.

Klaviatuur van het J.H.H. Bätz-orgel in de Lutherse Kerk Amersfoort met origineel pedaalklavier uit 1766. (© Ben Sies 2015)

Het programma begint om 11.00 uur. Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort houdt een korte toespraak en het Naber-orgel wordt bespeeld door Rien Donkersloot, organist van de St. Joriskerk.

Meer informatie is te vinden op de website van de Nationale Orgeldag.