Contract restauratie Bätz-orgel getekend

Amersfoort, 7 maart 2016

DSCN7812

Op 7 maart 2016 tekenden Rikus Schoemakers (Protestantse Gemeente Amersfoort) en Erik Winkel (Flentrop Orgelbouw, Zaandam) het contract voor de restauratie van het J.H.H. Bätz-orgel van de Lutherse Kerk in Amersfoort. Het orgel zal in mei worden gedemonteerd en vervoerd naar de werkplaats van de orgelmaker. De oplevering staat gepland voor november 2016, dus nog in het jaar dat het orgel precies 250 jaar bestaat.

Adviseur bij de restauratie is Peter van Dijk, die zijn herstelplan mede baseerde op een rapport dat Jaap Jan Steensma in 2012/2013 schreef ter afsluiting van de LOTO-opleiding. De restauratie is conserverend van aard.

Op de website van de Stichting Bätz-orgel Amersfoort is meer informatie te vinden over het orgel en de aan te vangen werkzaamheden.

De financiering van de restauratie is nog niet geheel rond. Giften ter ondersteuning van de instandhouding van dit bijzondere orgel zijn en blijven dan ook van harte welkom.